Contact

info@iso800.be

+32 (0) 485 084 842

+32 (0) 473 666 355

38 Willy Staeslei
Antwerpen, Vlaams Gewest, 2180
Belgium

+32485084842

iso800 is een jong, enthousiast en creatief fotografen en videografen-collectief. Huwelijk, interieur, familie of zakelijk... You name it, we shoot it.

Over omeletten en slecht weer op je trouwdag

Blog

Met iso800 heb je altijd een spontane, creatieve fotograaf en/of videograaf voor je huwelijk of zakelijke opdracht in Antwerpen en daarbuiten.

Over omeletten en slecht weer op je trouwdag

christophe

Dat ze verdekke al veel omeletten moeten gegeten hebben in hun leven, die zusters Clarissen. Elf kloosters bewonen ze nog in de Vlaamse contreien, en aan de deur van elk van die kloosters staan elke week nog mandjes met eieren te blinken. In navolging van het spreekwoord « Eieren voor Klaarke, goed weer voor ‘t paarke », brengen tientallen trouwers immers nog steeds eieren naar de Clarissen-nonnen, die dan als bedanking een extra weesgegroetje doen voor goed weer op zaterdag. 

En uiteraard, op de mooiste dag van je leven wil je dat de zon schijnt. Of tenminste, dat  het droog blijft, en de storm een dagje wacht met op te steken. En wie zijn wij om jullie daarin tegen te spreken ? Maar, als we heel eerlijk zijn, puur uit fotografisch oogpunt kan het soms ook wel eens interessant zijn om Frank Deboosere regen te horen voorspellen, en wel hierom.

Eerst en vooral een wijd verspreide mythe ontkrachten. Als fotograaf ben je écht niet dolblij met een stralende zon. Het licht is op de middag immers veel te hard, wat zorgt voor overbelichting en staalharde schaduwen op je prachtig opgemaakte gezicht. Noem ons saai, maar een grijze lucht is waar wij het op je huwelijk het warmst van krijgen. Hoewel : sneeuw en regen zijn ook niet slecht.

Laat ons eerlijk zijn : alles hangt af van het koppel in kwestie, en hoever ze willen gaan voor mooie beelden. Wat modderige plassen in het bos veranderen moeiteloos in een spiegel, en dreigende stormwolken zijn een mooiere achtergrond dan je op het eerste zicht zou denken. En wat met regen ? Toegegeven, je dure huwelijkskleren worden nat, maar als je dat niet aan je hart laat komen, is de regen best spectaculair om foto’s in te maken.

Een voorbeeldje ter illustratie : op onderstaande foto viel de regen met bakken uit de lucht, maar dat deert Eveline en Vincent duidelijk bitter weinig. Met Christophe achter de camera en Jonathan op zijn hurken achter het koppel, flits in de richting van hun witte paraplu, maakten we er met z’n vieren gewoon het beste van, en dat leverde best een – al zeggen we het zelf – spectaculair beeld op.

Om maar te zeggen : laat je prachtige dag niet vergallen door een beetje slecht weer. Wij blijven ons werk doen, onze camera’s zijn zo goed als waterdicht en jullie huwelijk zal er niet minder gelukkig van worden. Wel integendeel  zelfs, want zoals onze Franstalige medenmensch placht te zeggen : mariage pluvieux, mariage heureux !