Contact

info@iso800.be

+32 (0) 485 084 842

+32 (0) 473 666 355

38 Willy Staeslei
Antwerpen, Vlaams Gewest, 2180
Belgium

+32485084842

iso800 is een jong, enthousiast en creatief fotografen en videografen-collectief. Huwelijk, interieur, familie of zakelijk... You name it, we shoot it.

Blog

Met iso800 heb je altijd een spontane, creatieve fotograaf en/of videograaf voor je huwelijk of zakelijke opdracht in Antwerpen en daarbuiten.

Ugly duckling

jonathan

Manic make-up gorilla

Manic make-up gorilla

Als kind ging ik helemaal uit mijn dak als ik speelgoeddiertjes zag. Mijn ouders werden ei zo na gek van mijn eindeloos vragen naar zakken vol plastic zoologie. 25 jaar lang werd het verzamelde resultaat van mijn obsessie voorzichtig - maar binnen handbereik - bijgehouden in een oude zeepdoos door aspirant-grootouders. Gewoon. Voor de zekerheid. Toen ons zoontje een geërfde fascinatie voor dieren etaleerde kwam de doos weer tevoorschijn. Meteen bekropen me twee bedenkingen:

  1. het is waanzinnig hoe voorwerpen herinneringen kunnen oproepen; hoe een eenvoudig voorwerp je he-le-maal terugbrengt naar een tijd die je al lang vergeten dacht te zijn
  2. afgrijselijk lelijk hoe die diertjes vroeger gemaakt werden.

Toegegeven, de kans was altijd klein dat deze meesterwerkjes ooit van dichtbij onderzocht zouden worden. Kinderspeelgoed brengt het gros van zijn tijd door in grote dozen, op onvindbare plaatsen of in de stofzuiger. Maar het afwerkingsniveau van het speelgoed uit mijn jeugd was indrukwekkend.

***

 

As a child I went ape-shit for animal figurines. I'm told I drove my parents near insanity pleading for bags of plastic zoology. For 25 years, the results of my obsession were carefully stored in a soap-carton ark by wannabe-grandparents – just in case. When our little boy showed an equal fascination for animals out came the box. Immediately I was hit by two thoughts:

  1. it's amazing how this brings back memories; how you can never think of something for decades but seeing them again hits you like walking on a rake
  2. it's amazing how hideous these things were made

Granted, there is little chance these creatures would ever be examined closely; children's toys spend the majority of their time in huge boxes, being lost or vacuumed up. Still, the paint jobs on my childhood memories were something to behold.

***

Penis mouth camel

Elton John Lion

God knows what

make-up school tiger