Contact

info@iso800.be

+32 (0) 485 084 842

+32 (0) 473 666 355

38 Willy Staeslei
Antwerpen, Vlaams Gewest, 2180
Belgium

+32485084842

iso800 is een jong, enthousiast en creatief fotografen en videografen-collectief. Huwelijk, interieur, familie of zakelijk... You name it, we shoot it.

Blog

Met iso800 heb je altijd een spontane, creatieve fotograaf en/of videograaf voor je huwelijk of zakelijke opdracht in Antwerpen en daarbuiten.

The Office

christophe

naamloos-32.jpg

Onlangs nog vierden we het vijfjarige bestaan van iso800. Ons officiële bedrijf bestaat nog maar een jaar, maar het was ondertussen een half decennium geleden dat op een bierviltje in de Kapitein Zeppos het idee voor een gezamenlijk fotobedrijf uitgetekend werd. Jonkies waren we, en overambitieus. Dat laatste is gebleven, over dat eerste laten we u zelf oordelen.

Toeters en bellen kwamen er bij dat verjaardagsfeest niet aan te pas, een kers op de imaginaire taart daarentegen wel. Met bevende handen tekenden we immers voor de aankoop van ons bloedeigen iso800-kantoorpand. Een commerciële ruimte van 81m2, gelegen in het prachtige Groen Kwartier in Berchem. Een ruim handelspand, in een groene omgeving, met The Jane als persoonlijke traiteur: we kunnen niet klagen.

Maar waarom een handelspand kopen als we geen winkel willen uitbaten? Waarom een lening aangaan van 15 jaar, als we ook zonder commerciële ruimte onze agenda’s goed gevuld krijgen? Het zijn vragen die we onszelf ook gesteld hebben, en waar we - uiteraard - ook een antwoord op gevonden hebben.

 

Just recently, we celebrated the 5th anniversary of iso800. Officially, the company is merely a year operational, but it was half a decade ago that we started drawing the lines of our project on a coaster in the pub Kapitein Zeppos. We were youngsters, and over ambitious. The latter we are still, we’ll let you decide on the former.

We didn’t throw a wild party for the occasion (yet), but did pour some icing on our imaginary cake. With shaking hands, we signed the purchase of our own iso800 headquarters. A commercial space of 81m2, in the gorgeous Groen Kwartier of Berchem. A large office, in a green environment, with The Jane as our personal caterer: we can’t complain. 

But why would we buy a place if we aren’t interested in having a shop? Why would we sign up for a 15 year loan if even without a visible office, we are fully booked? These are questions we asked ourselves. Questions we - happily - found an answer to. 

Op huwelijken horen we vaak dat Jonathan en ik overkomen als een getrouwd koppel. Met iso800 kregen we een wolk van een baby, en dan is een huisje om in te wonen geen overbodige luxe, lijkt ons. Als jong bedrijf - in eender welke sector - moet je immers steeds denken aan de volgende stap. Steeds durven werken aan je dromen. En steeds één trede hoger mikken dan je comfort zone. Toen we van een eenmanszaak veranderden naar zaakvoerder van een bedrijf, voelde dat net zo. Toen we van zaakvoerder veranderden naar werkgever, al evenzeer. Het is een huizenhoog cliché, maar stilstaan is wel degelijk achteruitgaan. En met een kantoor waar plaats is voor nieuwe werknemers, kunnen wij alweer aan de volgende droom beginnen.

In het Groen Kwartier kunnen we al onze projecten onder één dak verzamelen. Kunnen we een degelijk bureau bieden aan wie voor ons werkt - vast of freelance. Kunnen we na de noeste arbeid eens een pintje drinken in de zetel, of een matchke spelen op onze pingpong-vergadertafel. En kunnen we hopelijk ook af en toe het werk eens achterlaten om naar onze vrouwen en kinderen te gaan.

De oplevering van het pand gebeurt pas in de zomer van 2017, en buiten de funderingen valt er nog weinig te bewonderen in Berchem. Maar in ons hoofd weten we al hoe het eruit moet gaan zien.

En vooral: wat we ermee willen gaan doen.
                                 ***

 

 

When we’re covering a wedding, we are often told that Jonathan and I act like a married couple ourselves. In iso800, we got ourselves a beautiful baby. A little house for our family to live in didn't strike us as too much of a luxury. Like any starting company we always have to think about taking the next step. Always dare to work on our dreams. Always take one step outside our comfort zone. Changing from two one man companies to being CEO's of our joint business, we did just that. And again when we became employers. It’s a stereotype as big as the ocean, but standing still equals going backwards. Having an office and space for more employees allows us to start dreaming the next dream.

In the Groen Kwartier, we will be able to manage all our projects under one roof. We can provide proper desks to whoever is working for us - employee or freelancer. We can have a beer and drink it in our couch, or play a game of table tennis on our meeting table. And we will be able to - occasionally - leave work ‘at work’, and go home to our wives and children.

Our office won’t be ready until the summer of 2017. Right now, except for the foundations, there’s not much to see. But in our minds, we know damn well what it should look like.

And more importantly: what we want to do with it.
                                    ***